top of page

Workshop

Test spiselige insekter som køderstatning. 

Indhold: 
Smagen af kød er smagen af umami, som kommer fra nogle bestemte byggesten i protein. Når vi smager umami, signalerer det til hjernen, at vi spiser en proteinrig mundfuld, der kan gøre os mætte og tilfredse.

Vi har derfor en naturlig appetit for umami-smag og hvis vi skal spise mindre kød, kan vi få hjælp af de spiselige insekter, som er spækket med umami og andre gode næringsstoffer. 

Forskere, iværksættere og kokke undersøger i disse år, hvordan man kan skabe nye fødevarer med spiselige insekter, som de europæiske forbrugere vil tage til sig. I dette forløb får eleverne et kig ind i denne verden i teori og praksis. 

 

 

Workshop: 

  • Via smagsprøver undersøger eleverne smagssansen som menneskets guide til overlevelse i naturen og udviklet i samspil med naturen.

  • Herefter tester vi spiselige insekter som køderstatning via enkle smagsprøver som vi tilbereder i skolekøkkenet.

 

Før og efter besøget:
Som optakt til workshoppen anbefaler vi, at se en dokumentar om spiselige insekter. Efter workshoppen tilbyder vi forskellige opgaver indenfor klimabelastning fra kød, arealforbrug for kødproduktion, tilsmagning m.m.


Fag: Madkundskab, Biologi, Natur/teknologi

Målgruppe: 4. klasse til 9. klasse. 
Varighed: Workshop varer omtrent to lektioner. 
Hvor: Forløbet afholdes på skolen.

Pris: Afhængig af omfang ligger prisen for en workshop omkring 2.800 kroner inklusiv ingredienser og transport.  Gratis for folkeskoler i København via Åben Skole og efter først til mølle. 


bottom of page