top of page

Undersøg klimaaftryk - Ugeforløb

press to zoom
En af insektfarmens mange fårekyllin
En af insektfarmens mange fårekyllin

press to zoom
Kriblende beboere på farmen
Kriblende beboere på farmen

press to zoom

press to zoom
1/6

Undersøg fødevarers klimaaftryk - hands on-forløb

Indhold: 

Forløbet går tæt på husdyr og spiselige insekters klima- og ressourceaftryk. Eleverne opdrætter deres egne melorme over 2 uger i klassen. Her tester de insekternes vandbesparende egenskaber, deres vekselvarme og deres egenskab som altædende. Elevernes undersøgelser svarer på, hvorfor spiselige insekters klima- og ressourceaftryk er så lavt sammenlignet med traditionelle husdyr.

Forløbet er tilrettelagt med to besøg fra ekstern underviser over en til to uger. Alt efter fagligt niveau arbejder eleverne med observation, logbog, hypotese, forsøgsopstilling, kontrol m.m.

Efter forløbet kan eleverne beholde melormene for at studere deres fuldstændige forvandling og/eller høste dem og tilberede dem i madkundskab. 
 

Praktisk:
Vi leverer udstyr, levende insekter, workshops, undervisningsmateriale og vejledninger.  


Fag: Biologi, natur/teknologi og evt. madkundskab,

Målgruppe: Mellemtrin og udskoling
Varighed: Workshop varer omtrent to lektioner. 
Hvor: Forløbet afholdes på skolen.

Pris: Gratis for folkeskoler i København, så længe lager haves. Kontakt os, hvis du ikke kommer fra en folkeskole i København.  



 

bottom of page