Skolefarm med spiselige insekter

press to zoom

press to zoom
1/1
akvarelpapir_mærk_grøn_spejlvendt.png

Få besøg af en insektfarm i 6 uger og giv eleverne en uforglemmelig oplevelse. Med insektfarmen arbejder eleverne med en klimaløsning i praksis, imens de udvider deres kundskaber i de naturvidenskabelige fag og madkundskab. 

Målgruppe 

Mellemtrin og udskoling.

 

6-ugers forløb - med ekstern underviser 

Skoler i Københavns Kommune kan gratis få en insektfarm ud i klassen, hvor eleverne kan dyrke deres egne spiselige insekter i 6 uger. Klassen får besøg af en underviser fra Bugging Denmark i 2 lektioner om ugen, hvor vi guider jer gennem forløbet og vejleder om udstyr og undervisningsmaterialer. 

Fokus ligger på de naturvidenskabelige fag, jord til bord til jord, samt madkundskab og dansk. Insektfarmen danner den sanselige og praktiske ramme om undervisningen.

 

 

 

I denne artikel i Jyllandsposten kan du læse om skolefarmen på Nørre Fælled Skole i København.

Finansiering - Ansøgningsfrist: Marts 2022

Forløbet finansieres af Åben Skole København og Novo Nordisk Fonden. Som skole og udbyder skal vi udfylde et ansøgningsskema i fællesskab. Ansøgningsfristen er marts 2022, men kontakt os allerede nu, hvis I er interesserede.

Indhold
Forløbet handler om at dyrke sit eget bæredygtige protein og om klima, miljø og fødevareproduktion.

Vi leverer undervisningsmateriale, insektfarm, workshops og ingredienser til madlavning.

Forløbet kan justeres til den enkelte klasse, men indeholder altid en praktisk del, hvor eleverne dyrker insekter, en teoretisk del, hvor de lærer om klima- og ressourceaftryk samt en del for madkundskab, hvor de laver mad med de insekter, de har dyrket. Udskolingsklasser kan også udføre vækstforsøg med melorme, hvor de tester, hvor godt melormene vokser på forskelligt foder. 


Eleverne inddeles i grupper af tre-fire elever, som hver får sine egne melorme at arbejde med, så eleverne får ejerskab til projektet. 

shutterstock_1705035439.jpg
shutterstock_1791751112.jpg
aaben skole logo.png
Randersgade8.jpeg
shutterstock_1822795061.jpg
nnf_blue_RGB_55pct_opacity.png