top of page

Åben Skole workshop 

press to zoom
En af insektfarmens mange fårekyllin
En af insektfarmens mange fårekyllin

press to zoom
Kriblende beboere på farmen
Kriblende beboere på farmen

press to zoom

press to zoom
1/6

Lav bæredygtig mad med spiselige insekter

Indhold: 
Smagen af kød er smagen af umami, som kommer fra nogle bestemte byggesten i protein. Når vi smager umami, signalerer det til hjernen, at vi spiser en proteinrig mundfuld, der kan gøre os mætte og tilfredse.

Vi har derfor en naturlig appetit for umami-smag og hvis vi skal spise mindre kød, kan vi få hjælp af de spiselige insekter, som er spækket med umami og andre gode næringsstoffer. 

Forskere, iværksættere og kokke undersøger i disse år, hvordan man kan skabe nye fødevarer med spiselige insekter, som de europæiske forbrugere vil tage til sig. I dette forløb får eleverne et kig ind i denne verden i teori og praksis. 

 

 

Workshop: 

  • Oplæg om spiselige insekter, næringsindhold, smag samt ressource- og klimaaftryk.  

  • Workshop, hvor vi laver snacks med spiselige insekter. 
     

Praktisk:
Vi leverer alle ingredienser og udstyr. 

 

Før og efter besøget:
Som optakt til workshoppen anbefaler vi, at se en dokumentar om spiselige insekter. Efter workshoppen tilbyder vi forskellige opgaver indenfor klimabelastning fra kød, arealforbrug for kødproduktion, tilsmagning m.m.


Fag: Madkundskab, Biologi, Natur/teknologi

Målgruppe: 4. klasse til 8. klasse. 
Varighed: Workshop varer omtrent to lektioner. 
Hvor: Forløbet afholdes på skolen.

Pris: Afhængig af omfang ligger prisen for en workshop omkring 2.800 kroner.  


bottom of page