Please reload

Follow Us

October 29, 2018

I fredags var jeg til åbningen af et nyt museum i Malmø, nemlig Disgusting Food Museum. 

Udstillingen består af 80 retter fra rundt omkring i verden, som på hver deres måde, afhængig af ens synsvinkel, kan betragtes som ulækkert. Som besøgende kan man kigge, lugte til o...

September 28, 2018

Hvordan kan insekter være med til at skabe social transformation? Og hvad har spiselige insekter og Burning Man til fælles? 

Jeg er netop kommet tilbage fra Burning Man i Nevada, USA. Helt kort tilbringer man en uge i Nevada-ørkenen, hvor man river den sociale kontrakt...

April 6, 2018

Hvordan får man i en moderne fårekyllingeproduktion dyrevelfærd, produktkvalitet, bæredygtighed og pris til at gå op i en højere enhed?

Under Copenhagen Dox var jeg inde at se dokumentarfilmen Om at spise dyr fra 2017, som er instrueret af Christopher Quin baseret på en...

March 2, 2018

Insekfarming og undervisning i bæredygtighed i praksis er oplagt at introducere som tværfagligt undervisningsforløb. Insekterne taler ind i biologi, geografi og fysik, for ikke at tale om madkundskab og håndværk og design.

Her kommer et eksempel på et læringsforløb til...

February 19, 2018

Insektfarming kan tjene som et innovativt læringsredskab for børn i byrummet. Insekter tiltrækker helt naturligt både børn og forældre fra forskellige borgergrupper og de kan dermed styrke det lokale fællesskab.

Hulgårds Plads er et knudepunkt i Fuglekvarteret og en pla...

January 22, 2018

I Bugging Denmark ser vi insektfarming som et håndværk, alle kan lære. Små insektfarme kan i princippet stå i ethvert hjem, enhver institution og i enhver kantine rundt omkring i landet. Fuglekvarteret i det nordvestlige København har været en perfekt base i vores arbe...

January 19, 2018

Kan et kursus i insektfarming hjælpe socialt udsatte? Ja, det kan det. Insektfarming er et håndværk, der er nemt at lære. Det er rekreativt, og det giver øget selvtillid at udvide sin horisont og spise sit første insekt (og på sigt spise endnu flere).

Insekter udgør et...

January 12, 2018

FN har vedtaget 17 verdensmål, som skal fremme en global bæredygtig udvikling. De udpeger 17 indsatsområder, som det vil være nødvendigt at fokusere på i fremtiden for at sikre ikke bare en grøn omstilling, men også stabilitet i verden. Samtidig (og for os måske vigtig...

December 16, 2017

Der findes en række fakta, der gør insekter til det oplagte valg som erstatning for traditionelt kød. Man bruger 15.000 liter vand på at producere et enkelt kilo oksekød, og i Danmark spiser vi i gennemsnit 43 kilo kød om året per indbygger. Kødsektoren er den enkeltst...

November 21, 2016

Rasmus Leck Fischer har for nyligt, sammen med fotografen Flemming Gernyx, forfattet Insectivore, som er den første danske kogebog med spiselige insekter. Jeg synes, det er en fantastisk bog og lige hvad insekt-bevægelsen har brug for. Den er udkommet på Muusmanns forl...