top of page

Hvordan smager spiselige fårekyllinger?

Når man skal overskride den kulturelle barriere, det er for mange mennesker at spise insekter for første gang, er det meget godt at vide, hvad man går ind til. Og bare rolig – der er ikke noget at være bange for. Tvært imod bliver de fleste faktisk overraskede over, hvor mildt og dejligt fårekyllinger for eksempel smager.

Smagen af spiselige fårekyllinger har især tre komponenter.

For det første, har de noget distinkt nøddeagtigt over sig. Især i unge fårekyllinger, der har fået relativt smagsneutralt foder, er nøddesmagen meget fremtrædende. Det nøddeagtige er med til at gøre fårekyllinger til en god snack, for eksempel til en øl lidt ligesom peanuts kan være det. Mange, jeg taler med, har faktisk fået spiselige insekter første gang på en tur til Thailand, hvor en skål fårekyllinger eller lignende helt naturligt er blevet serveret som tilbehør til en øl.

​​Dernæst indeholder det fleste insekter masser af umami, den såkaldt femte smag, som også er med til at give kød, lagrede oste og kogte tomater deres dybe, fyldige smag. Umami er i virkeligheden smagen af frit protein, så taget i betragtning, at der er mere protein i fårekyllinger end i næsten hvilken som helst anden råvare, er det ikke underligt, at smagen af umam

i er så intens. Faktisk bliver umami smag forstærket, når fødevarer processeres, og når jeg laver mad med spiselige insekter, ender jeg tit med både at fryse dem, når de høstes, koge dem på grund af fødevaresikkerhed og så senere bage eller fritere dem. Det får virkelig smagen af umami frem.

Det tredje og efter min mening mest geniale element ved smagen af fårekyllinger er, at de tager smag af deres føde. Hvis de får gulerødder, smager de af gulerod. Hvis de får mynte, smager de af mynte. Noget af det tætteste, jeg har været på at opleve et mirakel, var første gang, jeg lavede mad med spiselige insekter. I det øjeblik fårekyllingerne ramte det kogende vand, blev køkkenet fyldt med den mest intense duft af basilikum. Og man kunne have svoret på, at der var basilikum i retten, selv om der ikke var en snert af basilikum i nærheden.

Hvordan foderet påvirker smagen noget af det vigtigste for os på farmen. Det er både sjovt og interessant at undersøge, hvor lang tid og i hvilke mængder, det er bedst at fodre med smagsgivende råvarer. Der skal nemlig optimeres separat for hver enkelt råvare for at få den helt rigtige smag frem og samtidig holde fårekyllingerne på en sund diæt.

Har du en ide til en sjov smag? Så lad os endelig høre nærmere i en kommentar.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page